Àlex Cassanyes i la seva Big Band captiven La Lliga de Capellades

L’Àlex Cassanyes Big Band Project va omplir la sala-teatre de La Lliga de Capellades la tarda del seu debut on el compositor i director capelladí va explicar, mostrar i defensar el seu univers musical davant les prop de 250 persones que van gaudir d’aquesta agosarada proposta que reuní les seves obres amb una fantàstica formació de 18 músics sota la direcció del mateix Àlex Cassanyes.

El compositor i director va anar presentant els temes un a un deixant palesa la connexió de la seva obra amb l’art i la literatura, mostrant les seves fonts d’inspiració que al mateix temps que serviren de fil conductor al llarg del concert, citant Hemingway, Georges Seurat o un tema popular català com a exemples. Sota aquest discurs, la formació dirigida per Àlex Cassanyes es va erigir en l’instrument que dóna veu als pensaments, sentiments i emocions.

L’heterogeni públic present diumenge passat a Capellades, va recollir l’oferiment i va esdevenir còmplice des del primer moment, captivat per una música netament contemporània interpretada per una formació de Big Band que fa temps que va deixar enrere el swing: l’instrument ideal -segons el mateix Cassanyes- per expressar-se.

Un dimanche après-midi à l'Ile de la Grande Jatte va obrir la capsa de música seguida dels tres moviments de The Garden of Eden. Vækst i El Testament d'Amélia van posar punt i final a l'hora i quart que va durar el concert en el que Àlex Cassanyes va deixar clar perquè la seva obra ha guanyat tres premis de composició internacionals i perquè se sent tant còmode amb els músics d'aquesta Big Band, no sols per la gran qualitat sinó pels vincles d’amistat

En la  darrera tarda de diumenge, freda i plujosa de febrer, la Societat La Lliga de Capellades -organitzadora de l’acte- va obrir les seves portes per acollir de manera càlida i generosa el debut de l’Alex Cassanyes Big Band Project: una valenta i ferma proposta musical que, per qualitat, originalitat i contingut demana ser escoltada arreu del país.

PL