Presentació del CD - Cornucòpia, música per a gralla i orgue - Jordi Mestres i Jonatan Carbó

Aquest dimecres es presenta a la Catedral de Barcelona el nou CD del Jordi Mestres i el Jonatan Carbó "Cornucòpia, música per a gralla i orgue". 

El concert es realitzarà a les 20h

Un treball magnífic d'aquests dos grans intèrprets els quals amb una barreja instrumental gens usual, ens demostren la meravellosa unió que hi pot haver entre dos instruments de bagatges molt diferents, l'orgue (encasellada en la música sacra) i la gralla (pràcticament només utilitzada en la música tradicional).

En les obres del enregistrament s'hi inclou la meva peça "Cornucòpia" escrita el 2014 i que conté 4 moviments. 

L'obra, l'explico breument en el següent text: 

cornucòpia  f.
Representació del corn de l’abundància. 
“Vas en forma de corn ple de fruites i flors, que simbolitza l’abundància.
Segons una llegenda, prové de la banya que Aquelous perdé en una lluita amb Heràcles; segons una altra, prové de la banya d’una cabra que Zeus oferí a Amaltea amb la promesa d’ompir-la de tot allò que ella desitgés. Ha estat emprada sovint com a element decoratiu (cornucòpia).”

Cornucòpia és una fantasia per a gralla i orgue escrita en quatre moviments, aquests tracten de transmetre el concepte d’una abundància d’idees i de formes al llarg de tot el transcurs del discurs musical. 
El material utilitzat és divers i administrat de forma diferent intentant provocar diferents sensacions i efectes.  Aquest material sovint no està desenvolupat perquè les noves idees brollen constantment de la mateixa música donant sentit al títol de l’obra. 
Escriure música per aquests dos instruments ha estat molt entretingut i a l’hora singular, per exemple el fet  de poder veure com dos timbres tan diferents poden connectar amb tanta facilitat, a més si tenim en compte l’origen de cada instrument, un d’arrel ancestral i popular i l’altre vinculat a la història i a l’herència barroca i religiosa. 
Les intencions com a compositor s’han basat en una petita experimentació en un tipus de llenguatge menys habitual a l’utilitzat i el de la recerca d’una dissertasió influenciada per algun tipus de minimalisme. Vull fer referència la dedicatòria a Arvo Pärt en el tercer moviment, aquest basat en l’obra Annum per annum del compositor estonià, una meravella musical. 
Vull donar les gràcies al Jordi Mestres i al Jonatan Carbó per haver confiat en mi en l’escriptura d’aquesta obra i esperar de tot cor que la puguin disfrutar. 

À.C. - Desembre 2014