Estrena de "6 in Blue" - 3a Orquestrada a tres bandes

 
 

El passat dissabte 22 de maig es va celebrar al gimnàs de l'IES Molí de la Vila de Capellades les terceres orquestrades a 3 bandes, amb la participació de l'Escola de Música de Capellades, l'Aula de Música Maria Escolà i Cases de Piera i el Centre d'estudis musicals Cal Maristany dels Hostalets de Pierola

La composició musical de l'obra va tornar a ser càrrec d'Àlex Cassanyes i que com a tercera vegada va composar 6 in blue, un recull de 6 cançons basades en diferents estils de la música moderna. La interpretació musical va ser portada a terme pels alumnes de les tres escoles. 

Cal donar les gràcies a l'Esther Sabaté, el Frederic Prat, la Montserrat Sabater, la Rosa Escolà i la Montse Pons, a tots els profressors, als pares i a tota la gent que va fer possible l'orquestrada. 

En el següent text es pot trobar una petita explicació de l'obra: 


6 in blue

Sis cançons… en blau, in blue.

George Gershwin va fer servir aquest concepte amb la seva famosa obra Rhapsody in blue, una obra simfònica amb aires tradicionals i amb les noves aportacions harmòniques i rítmiques de l’època, les quals provenien de les arrels de la música negre, principalment del Gospel i del Blues. És a dir, podem parlar del concepte in blue quan ens referim a la música que disposi d'aquestes influències.

La “blue note” és una nota característica de la música moderna que originàriament la podem trobar en el blues però que s’ha utilitzat de forma sempre diferent en els diversos estils que podem anomenar de música popular, com ara el rock, el pop, el funk i evidentment el swing. Com a curiositat, la blue note (4a augmentada) era anomenada “Diabolus in Musica” a principis del segle XVIII per la seva “terrible” sonoritat. 

Així doncs, 6 in blue és simplement un recopilatori de sis cançons escrites en diferents formes de la música moderna, construides amb l’intent de representar l’essència de cada estil i amb la aportació personal del compositor.  

“En cas de dubte, toqueu la blue note” Joshua Redman, saxofonista de jazz. 

Fotos: Pepe Campoy i Pep López